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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  31/10/2013
Data da última atualização:  01/03/2016
Tipo da produção científica:  Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas
Autoria:  OLIVEIRA, E. M. M.; OLIVEIRA, T. C. de; RIBEIRO, F. V.; LIMA, I. S. de; SANTOS, T. F. dos.
Afiliação:  EDNA MARIA MORAIS OLIVEIRA, CTAA; TATIANE CORREA DE OLIVEIRA, CTAA; FELIPE VITÓRIO RIBEIRO, UFRRJ; IVANILDA SANTOS DE LIMA, BOLSISTA CNPq; THIAGO FERREIRA DOS SANTOS, UFRJ.
Título:  Detecção de eventos geneticamente modificados não autorizados no Brasil por PCR em tempo real.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2013.
Páginas:  3 p.
Série:  (Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 190).
ISSN:  0103-5231
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Eventos geneticamente modificados; OGM; PCR em tempo real; Ração animal.
Thesagro:  Milho; Soja.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/91766/1/2013-CTE-0190.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA11962 - 1UMTFL - PPCTE 01902013.00005
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Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  18/07/2022
Data da última atualização:  18/07/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 2
Autoria:  RIBOLDI, L. B.; FREITAS, S. T. de; NORRIS, A. M.; JIANG, C.-Z.
Afiliação:  LUCAS BAIOCHI RIBOLDI, ESALQ; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; AYLA MARIE NORRIS, Crops Pathology and Genetic Research Unit, United States Department of Agriculture, Davus, CA; CAI-ZHONG JIANG, Crops Pathology and Genetic Research Unit, United States Department of Agriculture, Davis, CA.
Título:  Xylem functionality controlling blossom-end rot incidence in transgenic ALC::NCED tomato plants.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  South African Journal of Botany, v. 150, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.sajb.2022.07.015
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Fruit susceptibility to the physiological disorder known as blossom-end rot (BER) is an important limitation in tomato production. Abscisic acid (ABA) is known to reduce leaf transpiration, which can enhance plant water use efficiency (WUE), as well as increase fruit xylem functionality, Ca2+ uptake and oxidative stress defenses, which has been suggested to reduce BER incidence. However, the role of ABA on most of these factors determining fruit susceptibility to BER remains poorly understood. ABA production is mainly regulated by the expression of 9-cis-epoxycarotenoid dioxygenase (NCED) genes. Manipulation of NCED gene expression by the alcohol inducible promoter (ALC) could be an alternative approach to stimulate ABA production and its beneficial effects on inhibiting BER incidence. The objectives of this study were to use ALC::NCED transgenic tomato plants to decrease BER incidence and investigate which mechanisms were involved in BER. In this study, two transgenic tomato lines (1 and 2) were developed with the ALC::NCED construct. This construct allows the inducible activation of the ALC promoter by treating the plants with ethanol vapor that drives NCED expression and ABA synthesis. According to the results, after full bloom, weekly spraying transgenic plants with ethanol (2%) decreased BER incidence in both transgenic lines, compared to the wild type ?New Yorker? plants. The transgenic line 1 had higher NCED expression in response to ethanol than the transgenic line 2... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Atividade antioxidante; Eficiência no uso da água; Expressão induzida por álcool.
Thesagro:  Ácido Abscisico; Cálcio; Distúrbio Fisiológico; Tomate.
Thesaurus NAL:  Abscisic acid; Antioxidant activity; Calcium; Tomatoes; Water use efficiency.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA59916 - 1UPCAP - DD
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